Pogledajte monstruozan snimak gaženja psa u Gračanici

Pogledajte monstruozan snimak gaženja psa u Gračanici

Nakon što je sinoć na društvenim mrežama objavljen snimak, kako meštanin ovog gračaničkog sela Rašljeva u BiH traktorom namerno gazi psa na lokalnom putu, brojne su reakcije građana širom BiH. Posebno su glasna udruženja za zaštitu životinja.

https://www.youtube.com/watch?v=u6sc912u744

Nakon objave snimka na društvenim mrežama i brojnih poziva, na lice mesta stigla je i gračanička policija i veterinar Veterinarske stanice Gračanice.

Policija je identifikovala vinovnika ovog gnusnog čina, a kako prenosi Avaz reč je o S. M.

Pre toga, veterinar Nerman Avdić, doktor veterinarske medicine, brinuo se da spasi život jadnoj životinji.

„Našao sam teško povređenog psa rase haski kako potpuno nepokretan cvili. Doneli smo ga u Veterinarsku stanicu u Gračanici i zbrinuli. Danas ga vozimo u Lukavac na rentgenski pregled. Pretpostavka je da je ili slomljena, ili teško povređena kičma, karlica, ili oboje. Tek tada ćemo videti šta dalje raditi“, kaže dr Avdić.

U policiji kažu da je identifikovan počinilac ovog stravičnog dela.

„Obavili smo uviđaj, identifikovali počinioca krivičnog dela kojeg je kantonalna tužiteljka okvalifikovala kao krivično delo mučenje i ubijanje životinja. Mi ćemo M. S., uz izveštaj, predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje“, rekli su iz policije.

U dva dana, dva teška slučaja mučenja i ubijanja životinja. U Petrovu je muškarac iz lovačke puške pucao na lovačkog psa jazavičara, ranio ga, a onda mu prišao i ubio ga sekirom.

Haski iz Rašljeve je bolje prošao, ostao je živ, ali najverovatnije sa trajnim invaliditetom. Javnost u Gračanici i okolini, kao i javnost u Petrovu traže oštre kazne u oba slučaja.

Završen je pregled povređenog psa i utvrđeno je da nesrećna životinja ima nekoliko preloma.

Slomljene su joj obe butne kosti, a zadobila je i frakturu potkolenice, objavila je veterinarska stanica koja brine o njoj.

„Na svu sreću kičma, karlica i vitalni organi su bez većih oštećenja. Ortopedski zahvat jedne noge je predviđen za sredu u saradnji s Veterinarskom stanicom PET DOC 4U Lukavac, dok će fraktura na drugoj nozi biti sanirana tri dana nakon prvog zahvata. Držimo fige nedužnom psu“, naveli su iz Veterinarske stanice Gračanica.

Takođe su naglasili i to da neće biti potrebne nikakve donacije i da će Veterinarska stanica Gračanica pokriti sve troškove.

„Finansiraćemo operativne zahvate, postoperativnu terapiju kao i zbrinjavanje psa“, naveli su.

Izvor: Kurir.rs/Avaz.ba

administrator

    Related Articles

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *